Vestervig Roklub

MEDALJEHØSTEN I HUS

Som afslutning på årets regattaer arrangerer Sorø Roklub hvert år en regatta med særlig henblik på de yngste juniorer, og således var de 3 unge roere fra Vestervig Roklub også draget afsted til Sorø lørdag den 1. september for at deltage i denne regatta. Med deltagelse fra roklubberne i Hadsund, Randers, Silkeborg, Sorø, Dragør, Ringsted, Rødvig og Næstved var der sikret god deltagelse og konkurrence i alle løb.

De tre roere fra Vestervig Maja Vie Krabbe Riis, Katrine og Mikkel Sondrup kom alle hjem med taskerne fulde af medaljer, og satte virkelig deres præg på dagens løb.

Nuvel der var ikke lige hård konkurrence om alle medaljerne, men af særlig bemærkelses værdige resultater kan nævnes:
Maja lagde hårdt ud med at vinde i første løb Edon sculler over 500 meter i et flot og spændende løb. Dernæst fulgte Katrine op med vinde flot i sit singlesculler løb over 500 meter.
Så skulle der afvikles løb i dobbeltsculler, hvor Mikkel skulle lægge for, og med afbud fra sin sygdomsramte makker, var gode råd dyre, men en frisk dreng fra Dragør, Frederik Juul Hansen, blev løbet reddet på målstregen. Drengene gav den ful gas i deres løb over 500 meter og roede et efter omstændighederne flot løb og vandt i sikker stil foran Sorø.

Dernæst var det Katrine og Maja som skulle leve op til dette flotte resultat i pigernes dobbeltsculler løb, og de skulle møde de to piger fra Silkeborg, som Katrine havde mødt i Holstebro til årgangsmesterskaberne, så spændingen var stor om Maja og Katrine kunne klare disse to garvede piger. Maja og Katrine koncentrerede sig 100% i hele løbet over 500 meter, der var meget jævnbyrdigt, men på de sidste 50 meter hvor spurten blev sat ind trak Maja og Katrine fra og sikrede sig en flot og fortjent guldmedalje.

Dagen sluttede af med, at fra alle deltagende klubber blev der dannet kombinerede løb i dobbeltfirer, og alle tre roere fra Vestervig fik også sæde i disse løb, og gjorde en fin figur, og kom alle hjem med sølvmedaljer i disse løb.

En rigtig fin afslutning på en sæson hvor de tre unge juniorer fra Vestervig på fornemmeste vis har sat deres præg på de regattaer som de har deltaget i.

ÅRGANGSMESTER 2018 I VESTERVIG ROKLUB

I Holstebro blev der i den forgangne weekend afholdt årets store ro regatta, hvor blandt andet årets årgangsmestre skulle findes, medens der også var løb til øvrige deltagere.

Vestervig Roklub var repræsenteret med 3 roere som på fornemmeste vis repræsenterede Vestervig Roklub, der var tale om Katrine Sondrup, Maja Vie Krabbe Riis og Mikkel Sondrup, alle fra Vestervig.
Regattaen var over 2 dage med mesterskabsløbene om lørdagen, og revancheløb om søndagen, hvor ”kortene” kunne blandes lidt anderledes. I mesterskabsløbene havde Katrine en fornem 2. plads fra 2017 at forsvare i sin singlesculler.
Lørdagen blev den helt store dag for klubbens 3 roere, hvor Maja flot lagde ud med en 3. plads og dermed bronze i sit første løb i Edon sculler. Umiddelbart derefter skulle Katrine forsøge sig i mesterskabsløbet i dobbeltsculler 13 år sammen med Laura Møller fra Holstebro. De roede deres løb rigtig flot og distancerede i fornemmeste stil deres konkurrenter fra Silkeborg med flere bådlængder. Således den første årgangsmester i Vestervig Roklub i mere end 15 år.
Herefter var det Majas tur igen i Edon hvor hun forbedrede sin placering til 2. plads og dermed sølvmedalje.

Så skulle Katrine forsvare sin 2. plads fra sidste år i mesterskabsløb i singlesculler, men nu i junior C 13 år. Der var fuld bane så konkurrencen var meget hård og 1. pladsen blev straks taget af Bagsværd, men Katrine gav ikke op og tilkæmpede sig bravt på ny 2. pladsen, hvilket var meget godkendt.
Endelig var det Mikkels tur i Edon, og om ikke han overraskede alle ved at hive nok en guldmedalje hjem til Vestervig.

Således en lørdag hvor samtlige 3 roere høstede medaljer – rigtig flot.
Om søndagen blev ”kortene” blandet noget anderledes, fordi der nu ikke blev roet om mesterskab og 13 og 14 års blev slået sammen.
Helt uden medaljer blev det dog ikke, eftersom Maja i et sindsygt spændende Edon løb hev nok en 1. plads hjem og dermed guldmedalje til Vestervig.
Alt i alt en weekend hvor roernes præstationer var meget mere end godkendt.

Vestervig Roklub og Agger Kajak

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk